Accessorize review - mala zemlja cuda

August 02, 2010 Venoma 0 Comments


Ono sto je u accessorize radnjama upecatljivo je da zaista lice na male zemlje cuda-sve je sareno, mami pogled, sve zelite da okrene, izvrnete, probate, sve je tako girly a u isto vreme ste sasvim sigurne da niste prestare za takav komad kad je on vec odradjen tako fenomenalno.. Kao sto im sam naslov radnje kaze, imaju sve aksesoare: za kosu, ogrlice, narukvice, mindjuse, broseve, marame, tasnice i torbice, naocare za sunce, sesire.. Sve! I sve tako sareno i raznoliko, da vam se cini kako nikada ne mozete sve da obuhvatite pogledom, tako privlacno da prosto ne mozete da odlucite sta biste pre kupili... A onda, "sasvim slucajno", bacite pogled na etiketu sa cenom... I vratite se iz zemlje cuda u realnost.

Uvek sam mislila da preteruju u sezoni. Sve ono sto ja mislim o cenama i odnosu cena-kvalitet je moje licno misljenje, jasno mi je da su "skupo ili jeftino" isto u ocima posmatraca (ili u debljini novcanika). Ja licno mislim da su preskupi. Mindjuse budu skoro 2000. Ma koliko da su fenomenalne, meni je to puno. Mindjuse su ujedno moj omiljeni aksesoar iz te radnje-zato sto njih vala nigde drugde ne mogu da nadjem osim tamo, a posto obilazim ceo grad uzduz i popreko, jasno mi je da to nisu neke kineske na koje je prelepljena etiketa. Zaista, nigde drugde ih nema. Rajfovi i snalice se jos mogu negde naci (i to za manje para) ali mindjuse ne. Stoga strpljivo cekam rasprodaju, sredinom januara i jula, bude 50%. Jeste da se zaglavim u radnji sa milion zena i da cekam na kasi pola sata, ali to je cena tog snizenja. Ko nema vremena a ima para, neka kupuje u sezoni. Postoji i snizenje od 70%, tada valja uci da pogledate sta je ostalo i po kojoj ceni, pa ako je nesto spalo na realnu vrednost a lepuskasto je, treba uzeti. Ne treba cekati 70% da bi se kupilo nesto konkretno ili nesto sto vam se mnogo dopalo, sto ste merkale duze vreme, jer uglavnom najbolji artikli nestanu u prvih nedelju-dve od pocetka rasprodaje, ne docekaju 70%.

Pre dve godine sam se zaljubila u predivni beli sesir, koji je bio preko 3000, koje sam odbila da platim 'za obican sesir'. To je jedini put da nesto nisam nasla na rasprodaji kod njih, iako sam obisla sve radnje u gradu. I dalje mi je zao zbog toga.

0 LOVELY COMMENTS: